torsdag 3 september 2009

Bitty?

I vanliga fall oroar man sig för RS-virus när man har en bebis. Jag däremot måste oroa mig för pandemi när jag får en! Jobbigt. Man kan sprita händerna och undvika tunnelbanan och så. Men vad mer? Vaccin såklart, men vaccinerar man en 5-månaders? Annars, får han skydd genom att amma om jag vaccinerats? Betyder det att jag måste tvångsamma hela hösten och aldrig våga lägga av? Kommer Arvid sluta som i Little Britain? Ih, säger jag.

2 kommentarer:

  1. Man "erbjuds" vaccin, ingen kommer tvingas. Det jag hoppas är att alla som blir sjuka har vett att hålla sig hemma! Inget jobb är så viktigt så att man måste ge sig ut på stan och smitta ner andra.

    Jag hörde dessutom idag att smittskyddsläkare tror att influensan kommer ha sin kulmen om ca fyra veckor. Tills dess hinner ändå inte vaccin börja ges..

    SvaraRadera
  2. japp, många kommer att få vaccinet för sent. Dock är det klokt att vaccinera sig om man skall lära sig från historien. Senast en H1N1 variant var i farten så var det i andra vågen som gav ett svårt sjukdomsförlopp (som troligen slår till i Sverige i början av nästa år). Min rekommendation är således att antigen se till att bli sjuk i svininfluensan (riskabelt) eller vaccinera sig (mindre riskabelt). De som inte väljer någon av dessa vägar tar en mycket stor risk inför nästa år.

    SvaraRadera