torsdag 6 maj 2010

Svenska Haningefruar - en inte så rolig tv-serie

I DN idag kan man läsa att många 80-talister drömmer om att bli hemmafruar. Det är väl märkligt? Varför vill de bli det? Förstår de att de bor i Sverige och inte i Hollywood? Förstår de att livet för en vanlig svensk hemmafru kommer att bestå av radhuset i Haninge och städning, tvättning och matlagning? Och hur många kvinnor tycker egentligen att det är särskilt kul i längden att vara ensam med barn dag ut och dag in utan möjlighet till avlastning förrän kl 17.30 när mannen kommer hem? Och vänder man på steken, hur många män tycker 2010 att det är en bra idé att de ska jobba jättemycket så att deras fru kan vara hembiträde? Och tröttnar man inte på varandra om man inte är jämbördiga?

4 kommentarer:

  1. Rödstrumpe-mor!7 maj 2010 kl. 18:09

    Jag är stolt över dig.....säger bara...Självförsörjande!

    SvaraRadera
  2. Hur kul är det att förslava sig på en arbetsplats hela livet för att sedan betala bort 60% i skatt? Nej, jag har sett alldeles för många bittra tanter och gubbar som jobbat sönder sig själva istället för att ta sig lite fri tid och verkligen ta det lugnt och göra vad man vill. Länge leva deltidsarbete, mycket fritid och tillräckligt med pengar för att leva ett underbart liv. :)

    SvaraRadera
  3. ML: Tyvärr är det ju få arbeten i Sverige som betalar tillräckligt för att leva ett underbart liv på deltidsarbete. Antingen måste man alltså skaffa ett ROLIGT jobb så man inte behöver bli bitter, eller se till att få extremt hög lön så man har råd med mycket fritid. Hm. Vilket parti är det nu igen som utlovar jättekorta arbetsdagar till mänskligheten fast med hiskeligt mycket betalt?

    SvaraRadera
  4. Instämmer. Ungdomen idag är verkligen naiv, och vad händer den dagen skilsmässan blir ett faktum? Då står kvinnan där utan arbete och egen inkomst, eftersom hon tillbringat livet i hemmet utan egen försörjning. Låter lyckat.

    SvaraRadera