fredag 26 mars 2010

I ottan leker man själv!

Ny morgonrutin för Arvid är att vakna kl sex. En ännu nyare morgonrutin är att vakna innan kl sex. Igår fick mamman kliva upp kl. 5.40 och idag kl. 5.20. Allt man orkar då är att stappla till soffan, sätta på tv:n och hoppas och be till gud att barnet kan roa sig själv.
- Själv? Va? Vadå? kommenterar Arvid förvirrat.
Nä just det. Han vill att mamman ska sätta på musik och dansa runt med honom. Det är hans bästa och han skiter i vad klockan är. Jag vägrar hårdnackat. Inte så dags! I ottan låter man mamman vara ifred, alternativt sitter snällt i hennes knä, alternativt leker själv. Det är en grundregel här i hemmet som tyvärr inte tycks sjunka in riktigt hos barnet.
Ibland har man tur och det är Teletubbies på tv när man kliver upp. Inte idag. Dock var det Ellen DeGeneres Show. Det var roligt både för komamamman och piggbarnet. En kille jonglerade med en massa bollar. Mycket roligt. En lek lektes också där man skulle låta som olika djur. Jättekul! Det måste vara samma småbarnsforskare som gjort konceptet för Teletubbies som gjort Ellen DeGeneres Show.

1 kommentar:

  1. Jag ska ta och kolla Ellens show då för vi har testat med Teletubies och det funkar sådär. Kanske Ellen DeGeneres funkar bättre för en snart 7 månaders?!?

    SvaraRadera